Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft.

Bemutatkozás

Cégünk múltja és jelene

Üdvözlöm honlapunkon, köszönöm, hogy megtiszteli cégünket a figyelmével. Lovász Gyula vagyok, a Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft. ügyvezetője. A Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft. Zánkai Borháza 1984 óta foglalkozik a Zánka és Környéke Pinceszövetkezet minőségi hordós és palackozott borainak értékesítésével.

  • Valljuk: csak az adható el, amit magunk is szívesen fogyasztunk.
  • Célunk: jó minőséget adjunk, megfizethető áron.

A Zánka és Környéke Pinceszövetkezet elődjével, a Magyar Tenger MGTSZ-szel, már 1969 óta kapcsolatban álltunk, mert édesapám, id. Lovász Gyula vendéglős volt Répcelakon, Rábakecölben, Lébényben, majd ő nyitotta a győriek által oly jól ismert Betérő Kisvendéglőt 1980-ban. Akkor még a hordós bornak nagy keletje volt, hordóban szállították a vendéglőkbe, ott is abban tárolták, sok helyütt még pincemestereket is foglalkoztattak, akik vigyáztak e nemes nedüre. Ebből jött az ötlet, hogy létre kellene hozni egy olyan borkereskedést , ahol más vendéglátóegységek és magánszemélyek is megvásárolhatják ezt a bort, úgy, hogy azért nem kell Szentantalfára utazni. Így jött létre 1984-ben a Dembinszky utcában egy garázsban, majd a Jósika utcában egy bérelt pincében a Zánkai Borlerakat.

1988 óta Győrszabadhegyen, kifejezetten erre a célra épült 120 nm-es pincében értékesítjük tovább a borokat. Édesapám halála után 1990-ben édesanyámmal és feleségemmel tovább folytattuk amit ő elkezdett és 1996-ban egyéni vállalkozásban, majd 1998 óta Kft-ként működünk tovább Zánkai Borház néven.

2001-ben a Balatonvin Borlovagrend tagjává választottak, amire nagyon büszke vagyok. Ezt az elismerést azzal is szeretném meghálálni, hogy minél több vásárlóval ismertetem meg a Zánka Nivegy-völgyi borokat és szőlőt művelő embereket.

Közben többször bővült a kínálat, ma már hat fajta minőségi hordós és nagyon sok féle palackozott borral várjuk kedves vásárlóinkat.

Győr-Moson-Sopron megyében közel 200 vendéglátóhelyet látunk el és számtalan törzsvendéget köszönthetünk üzletünkben.

Amennyiben nem ismert eddig bennünket, reméljük sikerült felkelteni érdeklődését és hamarosan vásárlóink között köszönthetjük.

Olvassa el ezeket is!

Fröccsözzünk..

Az eredetileg - németből átvett - spriccernek (spritzer) nevezett italnak a magyar története az 1800-as években kezdődött. Jedlik Ányos egyik, 1826-os találmányának, a szódavíznek az elterjedése alapozta meg a hosszú távú népszerűségét.

tovább
Forralt bor receptek

A borongós, sötét, hideg napok és a karácsonyi vásárok ideje. Mi más deríthet minket jobb kedvre ebben a szomorkás időben, ha nem egy pohár meleg, fűszeres forralt bor!? A forralt borban az a jó, hogy tradíciója és szezonjellege ellenére számos helyen fogyasztható:…

tovább
A bor szervírozása

Az ideális pohár fala vékony, díszítés nincs rajta. Vörös- és fehérbor szervírozásához is a tulipánalakú kehelypohár a legalkalmasabb.

tovább

Győr 9028. Győr, Zichy Ottó út 17/a.