Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft.

Boros receptek

Hideg krémleves sárgadinnyéből és uborkából

Hozzávalók: 60 dkg sárgadinnye, 30 dkg uborka, 8 dkg törtjég, 4 dkg szeletelt mandula, 1 zöld citrom leve, 3 dl portói bor (csemege), 12 jégkocka, 10 dkg füstölt , sonka, hajszálvékony szeletben, 4 szál kapor

Elkészítése: A felaprított uborka és dinnye húsához adjuk a törtjeget, a szeletelt mandulát, a citrom levét, a bort, ízlés szerint sót és törött borsot, majd botmixerrel vagy turmixban krémszerűre keverjük. A hűtőből kivesszük a dinnye- és uborkagolyókkal töltött poharakat, két-három jégkockát teszünk bele és ráöntjük a jéghideg krémszerű pépet. A vékony szelet füstöltsonkát három részre hajtjuk, és harmonikaszerűen dísznyársra tűzzük. A levest a nyárssal és friss kaporlevéllel díszítjük.

Olvassa el ezeket is!

A borkészítés folyamata

A szüret akkor kezdődik, mikor a szőlő eléri a termőhelyre, és szőlőfajtára jellemző cukor-sav arányt. Az északi termőhelyeken kevesebb a napfény és alacsonyabb a hőmérséklet, ezért a szőlőben alacsonyabb a cukorképződés, magasabb a savtartalom. Az itt termett borok…

tovább
Magyar borok és magyaros ételek

A magyar borok és ételek ízharmóniájának szabályainál figyelembe kell vennünk azt a történeti tényt, hogy a magyar konyha ősi hagyományai a bográcsban főtt leveses ételekhez kötődnek.

tovább

Feliratkozom

Győr 9028. Győr, Zichy Ottó út 17/a.