Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft.

Boros receptek

Hozzá ajánljuk:

Boros ribizlileves

Hozzávalók: 6 szem szegfűszeg, 1 rúd fahéj, 50 dkg ribizli, 10 dkg cukor, 3 dl rozé bor, 1 dl tejszín, 1 dkg keményítő

Elkészítése: Felforralunk 6 dl vizet, a cukorral, egy csipet sóval, hozzáöntjük a leszűrt fűszeres levet. Amikor forr, beleszórjuk a gyümölcsöt, beleöntjük a bort, és felforraljuk. A tejszínben kikeverjük a keményítőt, besűrítjük vele a levest, összeforraljuk, majd botmixerrel (vagy turmixgépben) összeturmixoljuk. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Utána tálaljuk.

Olvassa el ezeket is!

A borkészítés folyamata

A szüret akkor kezdődik, mikor a szőlő eléri a termőhelyre, és szőlőfajtára jellemző cukor-sav arányt. Az északi termőhelyeken kevesebb a napfény és alacsonyabb a hőmérséklet, ezért a szőlőben alacsonyabb a cukorképződés, magasabb a savtartalom. Az itt termett borok…

tovább
Borok és sajtok

A sajtkultúra - a borkultúrához hasonlatosan - a gasztronómiai kultúra szerves része. A sajt és a bor, e két csodálatos emberi produktum között sok a rokon vonás, hiszen mindkét fajtából a legjobbakat gondosan érlelik, kezelgetik, ápolják, míg végül elérik teljes…

tovább
Borok és halak

Milyen bort válasszunk a halhoz?

tovább

Feliratkozom

Győr 9028. Győr, Zichy Ottó út 17/a.