Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft.

Boros receptek

Citromhab mandulás karamellával

Hozzávalók: 1 dl cukor, 1 dl fehér bor, 1 db citrom lereszelt héja és leve, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín, a mandulás karamellához: 5 dkg leforrázott és feldarabolt mandula, 0,5 dl cukor, 4 babapiskóta, a díszítéshez: 1 kisebb narancs

Elkészítése: A mandulás karamellához a vajat vastag falú edénybe tesszük és a cukorral és a mandulával együtt felolvasztjuk. Amikor a cukor már sötét színű, kiöntjük zsírpapírra, és hagyjuk megdermedni. Amikor kihűlt és megkeményedett, kalapáccsal apró darabokra törjük. Közben nyeles edényben a cukrot és a bort összekeverjük, a tűzre tesszük és takaréklángon körülbelül tíz percig forraljuk. Hozzáadjuk a citromreszeléket és a citromlevet, majd kihűlni hagyjuk. Ezután belekeverjük a négy tojássárgáját, felforraljuk és addig keverjük, amíg az állaga krémszerű nem lesz. Ezután a tűzről levesszük és addig kevergetjük, amíg ki nem hűl. A kemény habbá vert tejszínt óvatosan a krémszerű masszához keverjük, fagylaltos pohárba öntjük és a tetejét mandulás karamellával hintjük meg. Narancsszeletekkel díszítjük és babapiskótával fogyasztjuk.

Olvassa el ezeket is!

Borok és halak

Milyen bort válasszunk a halhoz?

tovább

Feliratkozom

Győr 9028. Győr, Zichy Ottó út 17/a.