Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft.

Boros receptek

Töltött malacpecsenye szilvás káposztával

Hozzávalók: A húshoz: 1 kis fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, só, őrölt bors, 2 kemény tojás, 1 nyers tojás, 1 evőkanál tejföl, 2-3 evőkanál zabpehely, 1,60 kg bőrös malaccomb, flekkenfűszer, 1 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma

A káposztához: 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor, 1 kg vöröskáposzta, só, ecet, 20 dkg kimagozott aszalt szilva, 0,5 dl bor

A hagymás krumplihoz: 50 dkg burgonya, só, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, késhegynyi pirospaprika

Elkészítése: A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A gombát megtisztítjuk, szintén összevagdaljuk, és a hagymán megsütjük, a végén megsózzuk, megborsozzuk. A tűzről lehúzva az összevagdalt kemény tojásokkal, a nyers tojással, a tejföllel és a zabpehellyel összedolgozzuk, ha kell, utána ízesítjük. A malac alsó (nem bőrös) felét behasítjuk, a húst széthajtjuk, és a tölteléket ráhalmozzuk. A húst ráhajtjuk, átkötjük, a végeit összetűzzük, hogy a tölteléket megtartsa. A bőrét kockásra bevagdaljuk, a vágatokat és a hús alsó felét flekkenfűszerrel bedörzsöljük. Az olajon átsütjük, majd mindig csak egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben a sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A megpuhult pecsenyét bőrös felével felfelé tűzálló tálra fektetjük, és a sütőben a saját levével (esetleg sörrel) kenegetve ropogós pirosra sütjük.Közben a szilvás káposztához a hagymát összevagdaljuk, az olajon megfonnyasztjuk, és a cukorral meghintjük. A tűzön kevergetjük, amíg a cukor sárgulni nem kezd, akkor a vékonyra szelt káposztát beleforgatjuk, és sóval, ecettel ízesítjük. Először a saját levében, majd ha elfogy, a bort aláöntve 15 percig pároljuk. Ekkor a kimagozott szilvát belekeverjük, és együtt megpuhítjuk. A hagymás burgonyához a krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és sós vízben öt percig főzzük. Közben a sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát leszűrjük, tűzálló tálra terítjük, és a hagymát megtisztítva, cikkekre vágva belekeverjük. Az olajjal meglocsoljuk, a paprikával megszórjuk, és a sütőben, időnként meg-megkeverve kb. 30 percig sütjük.

Olvassa el ezeket is!

Forralt bor receptek

A borongós, sötét, hideg napok és a karácsonyi vásárok ideje. Mi más deríthet minket jobb kedvre ebben a szomorkás időben, ha nem egy pohár meleg, fűszeres forralt bor!? A forralt borban az a jó, hogy tradíciója és szezonjellege ellenére számos helyen fogyasztható:…

tovább
A borok és az ételek harmóniájának általános szabályai

A borok és az ételek harmóniájának általános szabályai

tovább
Borok és halak

Milyen bort válasszunk a halhoz?

tovább

Feliratkozom

Győr 9028. Győr, Zichy Ottó út 17/a.