Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft.

Bemutatkozás

Cégünk múltja és jelene

Üdvözlöm honlapunkon, köszönöm, hogy megtiszteli cégünket a figyelmével. Lovász Gyula vagyok, a Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft. ügyvezetője. A Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft. Zánkai Borháza 1984 óta foglalkozik a Zánka és Környéke Pinceszövetkezet minőségi hordós és palackozott borainak értékesítésével.

  • Valljuk: csak az adható el, amit magunk is szívesen fogyasztunk.
  • Célunk: jó minőséget adjunk, megfizethető áron.

A Zánka és Környéke Pinceszövetkezet elődjével, a Magyar Tenger MGTSZ-szel, már 1969 óta kapcsolatban álltunk, mert édesapám, id. Lovász Gyula vendéglős volt Répcelakon, Rábakecölben, Lébényben, majd ő nyitotta a győriek által oly jól ismert Betérő Kisvendéglőt 1980-ban. Akkor még a hordós bornak nagy keletje volt, hordóban szállították a vendéglőkbe, ott is abban tárolták, sok helyütt még pincemestereket is foglalkoztattak, akik vigyáztak e nemes nedüre. Ebből jött az ötlet, hogy létre kellene hozni egy olyan borkereskedést , ahol más vendéglátóegységek és magánszemélyek is megvásárolhatják ezt a bort, úgy, hogy azért nem kell Szentantalfára utazni. Így jött létre 1984-ben a Dembinszky utcában egy garázsban, majd a Jósika utcában egy bérelt pincében a Zánkai Borlerakat.

1988 óta Győrszabadhegyen, kifejezetten erre a célra épült 120 nm-es pincében értékesítjük tovább a borokat. Édesapám halála után 1990-ben édesanyámmal és feleségemmel tovább folytattuk amit ő elkezdett és 1996-ban egyéni vállalkozásban, majd 1998 óta Kft-ként működünk tovább Zánkai Borház néven.

2001-ben a Balatonvin Borlovagrend tagjává választottak, amire nagyon büszke vagyok. Ezt az elismerést azzal is szeretném meghálálni, hogy minél több vásárlóval ismertetem meg a Zánka Nivegy-völgyi borokat és szőlőt művelő embereket.

Közben többször bővült a kínálat, ma már hat fajta minőségi hordós és nagyon sok féle palackozott borral várjuk kedves vásárlóinkat.

Győr-Moson-Sopron megyében közel 200 vendéglátóhelyet látunk el és számtalan törzsvendéget köszönthetünk üzletünkben.

Amennyiben nem ismert eddig bennünket, reméljük sikerült felkelteni érdeklődését és hamarosan vásárlóink között köszönthetjük.

Olvassa el ezeket is!

A borkészítés folyamata

A szüret akkor kezdődik, mikor a szőlő eléri a termőhelyre, és szőlőfajtára jellemző cukor-sav arányt. Az északi termőhelyeken kevesebb a napfény és alacsonyabb a hőmérséklet, ezért a szőlőben alacsonyabb a cukorképződés, magasabb a savtartalom. Az itt termett borok…

tovább
A magyar bor története

Mikor több mint ötezer évvel ezelőtt a szőlő Közép-Ázsiából elindult világhódító útjára, a magyarok még nem a mai hazában éltek. Honfoglaló őseink már a honkeresés során megismerkedtek a borkészítés fortélyaival és a borfogyasztás örömeivel. Tanúsítja ezt…

tovább

Feliratkozom

Győr 9028. Győr, Zichy Ottó út 17/a.