Hozzávalók: 2 sárgadinnye, 2 dl muskotályos bor, 1 tasak vaníliaízű pudingpor (főzés nélkül készíthető), 5 dl tej
Elkészítése: A dinnye húsából karalábévájóval vagy kiskanállal apró golyókat vájunk ki. Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit visszarakjuk a fél dinnyébe, és leöntjük a muskotályos borral. A pudingport a tasakon levő leírás szerint elkészítjük a tejjel, és a dinnyékbe töltjük. Rátesszük a félretett dinnyegolyókat, és fogyasztásig hűtőben tartjuk. Tálaláskor mentalevélkékkel is díszíthetjük.
A szüret akkor kezdődik, mikor a szőlő eléri a termőhelyre, és szőlőfajtára jellemző cukor-sav arányt. Az északi termőhelyeken kevesebb a napfény és alacsonyabb a hőmérséklet, ezért a szőlőben alacsonyabb a cukorképződés, magasabb a savtartalom. Az itt termett borok…
tovább