Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft.

Boros receptek

Különleges göngyölt hús aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj csont nélkül (vagy puilykamell), 30 dkg vegyes aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, áfonya, füge), 3-4 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 25 dkg bacon szeletben, 1 dl balzsamecet, 1 zsemle, 1 tojás, 2 dl bor, 1 dl olívaolaj, 3 kanál nem túl édes lekvár (szilva, áfonya, füge, narancs), só, bors, gyömbér, zsálya, kakukkfű, bazsalikom,

Elkészítése: A húst felvágjuk úgy, hogy egy nagyobb lapot kapjuk. Enyhén kiklopfoljuk. Beborítjuk a bacon felével. A maradék bacont apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, hozzáadunk 1 fej hagymát kockára vágva. Amikor a hagyma megpirult, rádobjuk a szintén apróra vágott aszalt gyümölcsöket. Kicsit pároljuk, majd felöntjük a balzsamecettel, és néhány perdig pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, zsályával, gyömbérrel. Hozzáadjuk a vízben megáztatott zsemlét (elmorzsolva, hogy ne legyenek benne nagy darabok), majd ráütjük a tojást, és gyorsan elkeverjük benne. A tölteléket a húsra halmozzuk, felcsavarjuk. Fogpiszlálóval vagy hústűvel rögzítjül a széleket, és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Mellévágunk 2-3 fej hagymát, a fokhagymagerezdeket, meglocsoljuk a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, és forró sütőben 5 perc alatt megkapatjuk, majd aláöntjük a bort, lefedjük alufóliával, mérsékeljük a tüzet, és 1-1,5 órát pároljuk. Ekkor levesszük a fóliát, és gyakran locsolgatva megpirítjuk a húst. A húst deszkára tesszük, rövid hűlés után szeleteljük, a szaftot pedig átszűrjük és passzírozzuk. Hozzátesszük a lekvárt, beforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal. Hagymás krumplipürével tálaljuk.

Olvassa el ezeket is!

Forralt bor receptek

A borongós, sötét, hideg napok és a karácsonyi vásárok ideje. Mi más deríthet minket jobb kedvre ebben a szomorkás időben, ha nem egy pohár meleg, fűszeres forralt bor!? A forralt borban az a jó, hogy tradíciója és szezonjellege ellenére számos helyen fogyasztható:…

tovább
A bor szervírozása

Az ideális pohár fala vékony, díszítés nincs rajta. Vörös- és fehérbor szervírozásához is a tulipánalakú kehelypohár a legalkalmasabb.

tovább

Feliratkozom

Győr 9028. Győr, Zichy Ottó út 17/a.